Nikevalpar

10 valpar varav 6 tikar och 4 hanar efter Union-Dream's Purple Progres (Magnus) undan Fanzia Berenike (Nike).

Valparna är leveransklara tidigast 14 maj då de är 8 veckor.

Nike och alla hennes syskon är friröntgade både på höfter (A) och armbågar (ua). Nike är även ögonlyst utan anmärkning. Även Magnus är såklart friröntgad fram och bak och ögonlyst. Den här kombinationen kan heller ej få de två vanligaste formerna av en ögonsjukdom som heter PRA.

Nike och Magnus är precis som jag tycker att en golden ska vara till sättet. De är enkla att ha att göra med, lättlärda, glada och positivt inställda till nya saker och har en bra av- och påknapp. Jag hoppas att valparna kommer likna sina föräldrar när de blir vuxna. Föräldrarna är inga soffpotatisar utan gillar att hitta på saker. Till hösten är tanken att jag ska gå en agilitykurs med Nike, som tidigare testat trickträning, lydnad och rallylydnad som hon älskar. Magnus tränar regelbundet apportering och viltspår med stor glädje. Båda två älskar vatten.

Jag som uppfödare anordnar valpträffar och finns tillgänglig hela hundens liv för frågor om stort och smått. Jag har gått uppfödarutbildning och exteriörutbildning genom golden retrieverklubben. Jag har även läst genetik på högskolan och har gått allehanda hundkurser på brukshundsklubben.

När valparna levereras så sker allt enligt SKK (svenska kennelklubben) då de har stamtavla, är chippade, vaccinerade och veterinärbesiktigade, de är även avmaskade och dolda-fel-försäkrade i tre år. De säljs inte före 8 veckors ålder.

Kontakta mig gärna om du vill veta mer.


Bilder från A-kullen

Bilder från B-kullen finns i bloggen